Interview met Valérie Maenhout - Val Pottery

13-12-2021

12/13/2021

  • Wat is uw grootste inspiratiebron voor uw werk?

Veel ideeën komen bij me op wanneer ik in de wagen zit. Ik kan een detail zien in een etalage, gordijn of verkeersbord. No matter what. Soms komt het een hele tijd niet, maar puzzelen met motieven op verschillende texturen is altijd interessant. Ik haal ook veel inspiratie uit Boutique Hotels, maar daar heb ik jammer genoeg niet altijd tijd voor om langs te gaan.

  • Wat is voor u het meest uniek bevonden object dat u ooit gezien heeft en waarom?

Ik heb niet meteen een coup de foudre bij een bepaald object, maar ik word erg gelukkig bij het zien van unieke technieken, texturen. Ik speel graag met dit soort zaken. Je kan een bepaalde techniek of vorm niet blijven uitvinden, maar het zit hem vaak in de combinaties. Uniek handwerk is uiteraard mijn ding. Dit zorgt voor dat tikkeltje meer en zorgt er ook voor dat niet iedereen het namaakt.

  • Waar hebt u oog voor in de interieur- en/of kunstwereld?

Van kunst ken ik bitter weinig. Ik kan dingen mooi vinden en andere zaken helemaal niet. Ik heb het meeste oog voor unieke stukken die nooit in serie gemaakt worden. Stukken die telkens anders zijn. Vaak handwerk dus. En dat zorgt ervoor dat er een 'hoek af' is. Het mag voor mij helemaal niet perfect zijn. Tegendeel: oneffenheden, scheef, krom, …

  • Hoe ver wilt u in de toekomst kijken, en hoe ziet die eruit?

Ik wil in de toekomst het liefste blijven doen wat ik doe. Voornamelijk onder de mensen zijn, creatief zijn, verkopen én genieten. Wie zijn werk niet graag doet, kan het niet goed doen in mijn ogen. De goesting moet er zijn. Mijn label naar een next level brengen, jah! Wie wil dat niet. Ambitieus zijn doet geen zeer.

  • Wat is uw meest gebruikte emoji op sociale media?

Ik heb niet meteen een emoji die ik vaker gebruik. Ik mix graag. Soms is het ook leuk om geen emoji's te gebruiken. Kijk naar de foto en de creaties, niet naar de smileys eronder ;). 

​0 Comments